اســـــتـــــر، یـــک شــخــصــیــت ســاخــتــگــی!
جُــســتــار‌هــای گــونــاگــون

حمورابی و منشور قانون او

0نــظــر دادن1پــســنــدیـــدن
حمورابی و منشور قانون او

حَمورابی ششمین پادشاه بابل و نخستین پادشاه امپراتوری بابل که مقام پادشاهی را از پدرش «سین موبالیت» ارث برد. منشور یا قانون حمورابی یکی از قدیمی ترین قوانین ثبت شده در دنیا تلقی میشود.این منشور در کتیبه‌ای حدود دو و نیم متر ، در ۲۸۲ بند و به خط میخی میباشد که درباره زندگی شهری، اقتصادی و اجتماعی، حقوق جزا، حقوق مدنی و تجارت است. ستونِ حاوی قانون حمورابی در اوایل سال ۱۹۰۱ توسط گروه اکتشافی «ژاک دو مورگان» در شوش، استان خوزستان توسط «گوستاو ژاکیه» از دل خاک بیرون آمد. «شوتروگ ناهونته» پادشاه ایلام در سده دوازدهم پیش از میلاد، پس از فتح بابل این ستون را از بابل به شهر خود آورد.

ادامــۀ جُــســتــار...

خسرو و شیرین (شیرین و فرهاد)

0نــظــر دادن0پــســنــدیـــدن
خسرو و شیرین (شیرین و فرهاد)

خسرو و شیرین عنوان اثری منظوم و عاشقانه از شاعر ایرانی، نظامی گنجوی است که همچنین منظومهٔ لیلی و مجنون را هم سروده‌است. این منظومه، داستان عشق خسرو پرویز پادشاه بزرگ شاهنشاهی ساسانی و شاهزاده ارمنی، شیرین، که بعدها ملکهٔ ارمنستان می‌شود را روایت می‌کند. داستان عاشقانهٔ خسرو و شیرین را به غیر از نظامی، فردوسی در شاهنامه و شاعران دیگر هم آورده‌اند و نسخه‌های مختلفی از آن با عنوان‌های «شیرین و فرهاد» هم موجود است.در شاهنامه، فردوسی بیشتر بر جنبه‌های حماسی، تاریخی و رزم‌آوری داستان تمرکز کرده، اما نظامی بیشتر بر روی جنبهٔ عاشقانه و عاطفی داستان تمرکز خود را معطوف داشته‌است.

ادامــۀ جُــســتــار...

حماسه گیلگَمِش

0نــظــر دادن0پــســنــدیـــدن
حماسه گیلگَمِش

حماسه گیلگَمِش یک شعر حماسی و از کُهَن ترین متون تمدن هایِ باستانی است. این مُتون مربوط به تمدن هایِ بین النهرین می‌باشند؛

(تمدن هایی نظیر  اَکَّد،سومر،بابِل و مصر باستان)

گیلکمش فرزند «لوگال باندا» پنجمین شاه از سلسله اوروک می‌باشد. وِی پهلوانی نامدار است که شخصیتی نیمه خدایی نیمه انسانی دارد. او دلاورانه برای سرنوشت خویش مبارزه می‌کند و در صدد کشف راز جاودانگی است. پادشاهی گیلگمش مربوط به ۴۷۰۰ سال پیش در شهر اوروکِ سومر می‌باشد؛ در عصر امروز این شهر واقع در ۳۰ کیلومتری شرق شهر «سَماوه» عراق است. حماسه گیلگمش به زبان هایِ اکدی سومری و بابلی بر روی ۱۲ لوحِ گِلی نوشته شده است.

ادامــۀ جُــســتــار...
شــــکــــســـت ایــــرانـــیـــان، تـحـریـف بـزرگ تــاریــخ!